ПрАТ “Стрижавський кар’єр”

Код за ЄДРПОУ: 05518894
Телефон: 0 (432) 58-50-23, 57-86-65
e-mail: vaslnvin@gmail.com
Юридична адреса: 23211, Україна, Вінницька область, Вінницький район, смт. Стрижавка, вул. Київська, 1
 
Дата розміщення: 28.04.2017

Річний звіт за 2016 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Початок роботи Стрижавського кар"єру вiдноситься до 1927 року.
ВАТ "Стрижавський карєр"- гiрниче пiдприємство по видобуванню сировини для виробництва будiвельного щебеню та каменю бутового. ВАТ "Стрижавский кар'єр" було створено вiдповiдно до наказу Української державної корпорацiї промисловостi будiвельних матерiалiв "Укрбудматерiали" №170 вiд 06 грудня 1993р. "Про корпоратизацiю Стрижавського кар'єру об'єднання "Вiнницькнерудпром" згiдно iз затвердженням Мiнекономiки України строку початку корпоратизацiї Стрижавського кар'єру об'єднання "Вiнницькнерудпром" з 01 грудня 1993 р. у вiдповiдностi з Законом України "Про господарськi товариства", Указу Президента України вiд 15.06.1993р. "Про корпоратизацiю пiдприємств", Положення про порядок корпоратизацiї пiдприємств, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.07.1993р. №508. Вiдповiдно до наказу Української державної корпорацiї промисловостi будiвельних матерiалiв "Укрбудматерiалiв" №30 вiд 21 лютого 1994 року Стрижавський кар'єр об'єднання "Вiнницькнерудпром" було перетворено у вiдкрите акцiонерне товариство шляхом корпоратизацiї. Дата реєстрацiї ВАТ "Стрижавський карєр" - 21.03.1994р., рiшення №98.
12.04.2012 р. з метою приведення дiяльностi товариства у вiдповiднiсть до вимог Закону України "Про акцiонерi товариства", змiнено найменування Вiдкрите акцiонерне товариство "Стрижавський кар"єр" на Приватне акцiонерне товариство "Стрижавський кар"єр".

17.08.2016 року Приватне акцiонерне товариство "Стрижавський кар'єр" дiзналося про винесення Господарським судом Вiнницької областi Ухвали про порушення провадження у справi про банкрутство.
Дата винесення судом ухвали про порушення провадження у справi про банкрутство емiтента: 12.08.2016 року.
Найменування (прiзвище, iм’я по батьковi) особи, яка подала заяву про порушення провадження справи про банкрутство: Приватне акцiонерне товариство "Стрижавський кар'єр", мiсцезнаходження Вiнницька обл., Вiнницький р-н, смт. Стрижавка, вул. Київська,1.
Найменування суду, який розглядає зазначену справу: Господарський суд Вiнницької областi.
Причини порушення провадження у справi про банкрутство емiтента та загальна сума вимог кредиторiв: ПрАТ “Стрижавський кар’єр” станом на 01.04.2016 року не має можливостi своєчасно та належним чином виконувати грошовi та iншi зобов’язання, має поточну кредиторську заборгованiсть в розмiрi понад 350 мiльйонiв гривень. З вересня 2015 року вiддiлом ДВС порушено 11 виконавчих справджень, сума вимог за якими становить 3 273 334 грн. 43 коп., та останнi не погашаються через вiдсутнiсть грошових коштiв на рахунках товариства. Сума безспiрних грошових вимог станом на дату подання заяви про порушення справи про банкрутство становить 1 388 590грн. 22 коп. Вiдтак, з огляду на кризовi явища в економiцi, що спричинили значне зниження надходжень вiд основної дiяльностi товариства, накладення арештiв на рахунки товариства органами ДВС, боржник на даний час не спроможний належним чином виконати свої грошовi зобов’язання перед кредиторами. Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв ПрАТ “Стрижавський кар’єр” 04.04.2016 року прийнято рiшення про зобов’язання директора товариства звернутися до господарського суду с заявою про порушення справи про банкрутство з пiдстав визначених п.5 ст.11 Закону України “Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом”.
Найменування юридичної особи або прiзвище, iм’я по батьковi фiзичної особи, мiсцезнаходження або мiсце проживання арбiтражного керуючого емiтента, призначеного судом: Болховiтiн Вiталiй Михайлович, м. Вiнниця, вул. Миколи Оводова, 51, корп. 1, 5 поверх, адреса для листування 21050, а/с 8194, Вiнниця-50.
Дата ухвали: 12.08.2016 року.
Дата проведення пiдготовчого засiдання суду: 11.08.2016 року.
Дата проведення попереднього засiдання суду:18.10. 2016 року.
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; Товариство ПрАТ "Стрижавський кар"єр" має цехову структуру, а саме:
-гiрничий цех;
-дробильний цех;
-транспортний цех;
-механiчний цех;
-цех вiдвантаження готової продукцiї;
-цех по виробництву товарного бетону.
Очолює пiдприємство директор. Директору безпосередньо пiдпорядкованi:
-головний iнженер;
-заступник директора по фiнансовому аналiзу;
-головний економiст;
-начальники виробничих цехiв;
-головний бухгалтер.
Головний бухгалтер безпосередньо вiдповiдає за органiзацiю бухгалтерського облiку пiдприємства.
Фiлiй, дочiрних пiдприємств, представництв, вiдокремлених пiдроздiлiв немає.
Змiн в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм перiодом не було.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу (осiб) - 60;
Середня чисельность позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом (осiб) - 2;
Чисельностi працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осiб) - 81;
Фонд оплати працi - 2338 тис. грн.
Фонд оплати працi зменшився вiдносно попереднього року на 3257 тис.грн. у зв"язку iз зменшенням кiлькостi працюючих.
Станом на 31 грудня 2016р. штатних працiвникiв за основним мiсцем роботи -1 чол.

Спецiальних та обов'язкових кадрових програм, спрямованих на забезпечення рiвня квалiфiкацiї працiвникiв, на пiдприємствi немає.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не залежить до будь-яких об'єднань пiдприємств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Емiтент не проводить спiльну дiяльнiсть з iншими органiзацiями, пiдприємствами, установами.


будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Будь-якi пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не поступали.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); При веденнi бухгалтерського облiку та формуваннi фiнансової звiтностi керуватись положеннями та нормами, встановленими Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. № 996-ХIV та Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку". 3абезпечення безперервностi вiдображення операцiй та достовiрної оцiнки активiв, капiталу та зобов'язань в бухгалтерському облiку. Застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй з урахуванням Iнструкцiї щодо застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй пiдприємств та установ, затвердженої Мiнiстерством фiнансiв України вiд 30.11.1999р. № 291, починаючи з 01.01.2000 р.
Основними засобами вважаються матерiальнi активи, якi утримуються з метою використання їх в процесi виробництва, надання послуг, оренди iншим особам або для здiйснення адмiнiстративних функцiй, очiкуваний строк використання яких перевищує 1 рiк та їх вартiсть становить бiльш нiж 2500 грн.
Облiк основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО №7.
Нарахування зносу (амортизацiї) по основних засобах, якi використовуються в дiяльностi, товариство проводило прямолiнiйним методом (наказ про облiкову полiтику №01-АВ вiд 05.01.2011 року), використовуючи норми амортизацiйних вiдрахувань, якi передбаченi Податковим Кодексом України. Нарахування амортизацiї в бухгалтерському облiку проводиться щомiсячно. Обєкти основних засобiв вилучаються iз активiв у разi їх вибуття, продажу, безоплатної передачi або невiдповiдностi критерiям визнання активом.
Матерiальнi активи зi строком корисностi бiльш нiж 1 рiк та вартiстю до 2500 грн. вважаються малоцiнними матерiальними активами. Нарахування амортизацiї за цими активами здiйснюється за методом нарахування в першому мiсяцi використання об'єкту в розмiрi 100% його вартостi.
Бухгалтерський облiк нематерiальних активiв ведеться за групами, згiдно плану рахункiв. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується iз застосуванням прямолiнiйного методу.
Запаси визнаються активом, якщо iснує ймовiрнiсть того, що товариство отримає в майбутньому економiчну вигоду, повязану з їх використанням, та їх вартiсть може бути достовiрно визначена. Первiсною вартiстю запасiв є собiвартiсть запасiв, яка включає витрати на придбання та доставку, суми непрямих податкув у звязку з придбанням запасiв, якi не вiдшкодовуються товариству. Первiсна вартiсть запасiв, придбаних у результатi обмiну, одержаних безоплатно, визначається згiдно П(С)БОО9. Первiсна вартiсть запасiв, вироблених на пiдприємствi, визначається згiдно П(С)БО6. При реалiзацiї запасiв їх оцiнка здiйснюється по методу iдентифiкованої собiвартостi вiдповiдної одиницi запасiв згiдно п. 17 П(С)БО9. Iнвентарiзацiя запасiв проводиться не рiдше одного разу на рiк.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається вiдповiдно до П(С)БО №10 за чистою вартiстю реалiзацiї, тобто за виключенням резерву сумнiвних боргiв, який розраховується прямим методом на пiдставi аналiзу кожного дебiтора.
Доходи вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт, послуг визнаються на дату вiдвантаження продукцiї або надання послуг. Оцiнка доходiв проводиться вiдповiдно до П(С)БО №15.
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку разом зi зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань, а в Звiтi про фiнансовi результати разом з доходами для отримання яких цi витрати понесенi.
Класифiкацiя витрат на виробництво проводиться вiдповiдно до П(С)БО №16.
Класифiкацiя адмiнiстративних та збутових витрат здiйснюється за П(С)БО №16.
3мiни облiкової полiтики, виправлення помилок та вiдображення подiй, що сталися пiсля дати балансу, проводиться вiдповiдно до П(С)БО №6.

Станом на 31 грудня 2016 р. на балансi товариства облiковуються iншi фiнансовi iнвестицiї в сумi 339 тис. грн.
а) ТОВ «Стрижавський гранiт» (код ЄДРПОУ за 35778005) 22,945% Статутного капiталу
б) ТОВ «Торговий дiм «Стрижавський кар’єр» (код за ЄДРПОУ 35559015) 99,0% Статутного капiталу.
Фiнансовi iнвестицiї первiсно оцiненi i вiдображенi в бухгалтерському облiку за собiвартiстю згiдно вимог п. 4. П(С)БО 12 «Фiнансовi iнвестицiї», затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 26.04.2000р. № 91 зi змiнами та доповненнями.

Облiкова полiтика на протязi 2016 року не змiнювалась.
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основним видом дiяльностi товариства в 2016 роцi є:
- передача в оренду основних засобiв;
- перепродаж будiвельних товарiв, а саме гранiтної продукцiї.

Орендарями є:
- Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Бетон-Центр» (код за ЄДРПОУ 38174311). Загальна балансова вартiсть обладнання, що передано в оренду становить 20 553,5 тис. грн., балансова вартiсть нерухомостi, що передано в оренду становить 9 792,4 тис. грн.
- Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Спiльне українсько-нiмецьке пiдприємство «Автострада» (код за ЄДРПОУ 40148165). Загальна балансова вартiсть нерухомостi, що передана в оренду складає 104,3тис. грн.
- ТОВ "Торговий дiм "Стрижавський кар'єр" (код за ЄДРПОУ 35559015)
- ТОВ "Стрижавський гранiт" (код за ЄДРПОУ 35778005)

Споживачами гранiтної продукцiї є населення, пiдприємства та органiзацiї мiста, областi. Основнi канали збуту – м.Вiнниця, Вiнницька область.
Найбiльшi постачальники в 2016 роцi:
-ПрАТ Вiнницяобленерго – електроенергiя.
Основнi безпосереднi конкуренти по гранiтнiй продукцiї: ВАТ "Гнiваньський гран. кар'єр" (Вiнницька область), ПАТ "Iванiвський спец кар'єр" (Вiнницька обл.).
Сезоннiсть доходiв:
Сезоннiсть позначається на перепродажi гранiтної продукцiї - в зимовий перiод об'єми реалiзацiї нижчi, нiж в iншi мiсяцi.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; ПрАТ "Стрижавский кар'єр" постiйно проводить оновлення основних засобiв.
За 2012 рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3561,9 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 2619,2 тис. грн.
В 2012 роцi було введено в експлуатацiю пiдстанцiю 2КТП, систему пиловловлювання, проведено капiтальний ремонт ваги тензометричнi автомобiльнi та конвеєрнi електроннi, завершено будiвництво пандуса, забiйнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження, проведено ремонт залiзничної пiдїзної колiї, проведено роботи по укрiпленню тунелю над конвеєрами, проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ, наватнажувачiв).
За 2012 рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 2800,9 тис. грн. Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби та реалiзовано основнi засоби.
За 2013рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3148,0 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 3953,82 тис. грн.
В 2013 роцi було придбано ковш на ЕКГ-5; автомобiль легковий КIА, проведено капiтальний ремонт побутового корпусу, завершено будiвництво пандуса ДСУ, забiйнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження, площадки пiд машини та обладнання, проведено ремонт залiзничної пiдїзної колiї, проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ, наватнажувачiв), ремонт рампи на вiдвантаженнi залiзничним транспортом.
За 2013 рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 935 тис. грн. Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби та реалiзовано основнi засоби.
За 2014 рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 7357,0 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 8047,8 тис. грн.
В 2014 роцi було придбано:
- в фiнансовий лiзинг навантажувачi фронтальнi Hyundai – 2шт.;
- бульдозер;
- система пилепогашення Шторм;
- насоснi установки;
- електродвигуни.
Проведено капiтальний ремонт побутового корпусу, завершено будiвництво капiтальної огорожi, кар’єрнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї, проведено ремонт залiзничної пiд’їзної колiї, ремонт рампи на вiдвантаженнi залiзничним транспортом.
За 2014 рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 4983 тис. грн. Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби та реалiзовано основнi засоби (навантажувачi, екскаватор ЕКГ-5).
За 2015 рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3118,0 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 2366,0 тис. грн. В 2015 роцi було придбано:
- вiбратор
- твердопаливний котел
Збудовано:
- роздiльну стiну для щебеню №1 i №2
- установку для орошення складу щебеневої продукцiї
Проведено капiтальний ремонт диспетчерської, медпункту, добудовано капiтальну огорожу.
За 2016 рiк пiдприємством було проведено укрiплення пiдпiрної стiни приймального бункера та вiдновлено насипну дорогу(спуск) в кар"єрi (витрати ТМЦ на утримання дорiг) загальною вартiстю 1 847,4 тис. грн. Проведено списання зношених та непридатних до експлуатацiї основних засобiв на суму 570,6 тис. грн.
Пiдприємство не планує будь-якi значнi iнвестицiї або придбання, пов"язанi з господарською дiяльнiстю.

правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; Правочини з власниками iстотної участi, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афiлiйованими особами, протягом звiтного року не укладались.
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Мiсцезнаходження основних засобiв - територiя ПрАТ "Стрижавський кар'єр".
Товариство визнає основними засобами активи, термiн корисного використання яких перевищує один рiк та вартiстю бiльше 2500 тис.грн.

Бiльшiсть основних засобiв Товариства виробничого призначення-використовуються в процесi його господарської дiяльностi. Середнiй прогнозуємий термiн їх експлуатацiї по групам - будiвлi, споруди та передавальнi пристрої 30-50 рокiв, машини та обладнання 20-30 рокiв, транспортнi засоби 20-30 рокiв, iншi основнi засоби, у тому числi невиробничого призначення 10 рокiв.
Товариство користується земельною дiлянкою площею 22,08 га, на яку оформлений Державний акт на право постiйного користування землею I-ВН № 002049, виданий Вiнницькою районною радою народних депутатiв. В користуваннi знаходяться двi дiлянки загальною площею 9,1970 га, якi оформленi Договiром оренди вiд 19 червня 2008 року, укладеним з Вiнницькою райдержадмiнiстрацiєю.
Первiсна вартiсть основних засобiв складає 79206 тис.грн, сума нарахованого зносу 38271 тис. грн. Термiн та умови основних засобiв вiдповiдають нормам. Основнi засоби всiх груп використовуються за призначенням.
Ступiнь зносу 48%, ступiнь використання 52%. В 2016 роцi нарахована амортизацiя:
будинки та споруди - 669 тис. грн., машини та обладнання- 1604 тис. грн., транспортнi засоби-100 тис. грн, iнструменти, прилади, iнвентар – 10 тис. грн.

Первiсна (переоцiнена) вартiсть повнiстю амортизованих основних засобiв 4650 тис.грн.

Товариство має певнi труднощi, якi пов'язанi з оновленням основних засобiв в результатi вiдсутностi вiльних оборотних коштiв, тому не має планiв з капiтального будiвництва, розширення та модернiзацiї. Мiсцезнаходження основних засобiв за фактичною адресою пiдприємства. Товариство не має iнформацiї стосовно екологiчних питань, якi можуть позначитися на використаннi його активiв.
Товариство здавало в оренду основнi засоби:
- згiдно договору оренди №280716/1 вiд 28 липня 2016р. Орендарем є Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Бетон-Центр» (код за ЄДРПОУ 38174311). Загальна балансова вартiсть обладнання, що передано в оренду становить 20 553,5 тис. грн., балансова вартiсть нерухомостi, що передано в оренду становить 9 792,4 тис. грн.
- згiдно договору оренди №О020816 вiд 02 серпня 2016р. Орендарем є Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Спiльне українсько-нiмецьке пiдприємство «Автострада» (код за ЄДРПОУ 40148165). Загальна балансова вартiсть нерухомостi, що передана в оренду складає 104,3 тис. грн.
- частину примiщень пiд офiс ТОВ "Торговий дiм "Стрижавський кар'єр" (код за ЄДРПОУ 35559015), ТОВ "Стрижавський гранiт" (код за ЄДРПОУ 35778005)

ПрАТ "Стрижавский кар'єр" проводить заходи щодо полiпшення навколишнього середовища та екологiчнi заходи. Вiн є платником податку на забруднення навколишнього середовища та платником податку за використання водних ресурсiв.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Iстотними проблемами, якi впливають на дiяльнiсть товариства:
-неплатоспроможнiсть пiдприємтсв;
-вiдсутнiсть обiгових коштiв у товариства, що стримує своєчасно виконувати ремонт технiчного обладнання, придбання необхiдних матерiалив, ПММ. Крiм того, значно впливає на фiнансово-господарську дiяльнiсть пiдприємства податковий тиск. Значне коливання курсу валюти (долара США, швейцарського франку) значною мiрою вплинуло на фiнансовi результати пiдприємства (отриманi збитки) та збiльшило суму довгострокових зобов'язань пiдприємства.
Пiдприємство має значний ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; Протягом 2016 року були нарахованi штрафнi санкцiї
1. Вiнницяобленерго: =9407,18 грн. - пеня за несвоєчасну сплату за спожиту електроенергiю
2. ДФС: =9275,48 грн.- штрафна санкцiя за несвоєчасну реєстрацiю податкових накладних по ПДВ
3. ДФС: =12731,65 грн.- штрафна санкцiя за несвоєчасну оплату ЄСВ
4. ДФС: =13927,63 грн.- штрафна санкцiя за несвоєчасну сплату податку на землю та орендної плати за землю
5. Укртелеком: = 70,99 грн.- пеня за несвоєчасну сплату за послуги зв’язку
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; ПрАТ "Стрижавський кар"єр" працює на принципах госпрозрахунку. Державне фiнансування вiдсутнє. Фiнансових iнвестицiй не вкладалось. Пiдприємство користується кредитами.

12.08.2016 року Господарський суд Вiнницької областi винес Ухвалу про порушення провадження у справi про банкрутство. Заяву про порушення провадження справи про банкрутство подав емiтент Приватне акцiонерне товариство "Стрижавський кар'єр". Причиною порушення провадження є неможливiсть своєчасно та належним чином виконувати грошовi та iншi зобов’язання перед кредиторами. Сума поточної кредиторської заборгованостi складає понад 350 мiльйонiв гривень.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Укладених, але не виконаних договорiв, ПрАТ "Стрижавський кар"єр" немає. Договора укладенi з споживачами продукцiї виконувались вчасно.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); Пiдприємство планує збiльшення об’ємiв виробництва щебеню та щебневої продукцiїї за рахунок вдосконалення виробничих потужностей дробильно-сортувального заводу та переоснащення обслуговуючої технiки та технологiчного обладнання для забезпечення сировиною. Збiльшення обємiв виробництва продукцiї орiєнтовано на розширення ринкiв збуту локальним покупцям (м.Вiнниця та Вiнницька область) та по Українi, збiльшення вiдсотку вiдвантаження товару на експорт (Росiя, Молдавiя).
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; Дослiдження та розробки на пiдприємствi в звiтному роцi не проводились.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; В 2016 роцi емiтент був задiяний у наступних судових справах:

Справа № 902/354/16 про банкрутство ПрАТ «Стрижавський кар'єр» розглядається Господарським судом Вiнницької областi. Порушена 12.08.2016 року. Ухвалою Господарського суду Вiнницької областi вiд 12.08.2016 року по справi 902/354/16 порушено провадження у всправi про банкрутство ПрАТ «Стрижавський кар’єр», введено мораторiй на задоволення вимог кредиторiв, призначення розпорядника майна – Болховiтiн Вiталiй Михайлович.
Визнано кредиторами:
1. ТОВ "Промтехнтранс" (32325, Хмельницька обл., Кам'янець-Подiльський р-н, с. Гуменцi, Хмельницьке шосе, 3, код 05461177) iз сумою вимог 453 067, 16 грн.
2. ПП "Адiс" (код 31576283, вул. Чехова, 29, кiм. 308, с. Вiнницькi Хутори, Вiнницький район, Вiнницька область, 21034) iз сумою вимог 1 339 613, 58 грн.
3. Управлiння пенсiйного фонду України в Вiнницькому районi Вiнницької областi (код 20098343, 21009, м. Вiнниця, вул. Винниченка, 29) iз сумою вимог 123 474, 45 грн.
4. ТОВ "ШЛЯХБУД" (вул. Центральна, 2-а, с. Лука-Мелешкiвська, Вiнницький район, 23234, код 03579443) iз сумою вимог 87 221, 03 грн.
5. Державне пiдприємство "Вiнницький експертно-технiчний центр Держпрацi" (21100, пров. Цегельний, 12, м. Вiнниця, код 21727350) iз сумою вимог 13 531, 96 грн.
6. ТОВ "ЦЕМАКС" (вул. Чапаєва, 7-б, м. Київ, 01030, код 33945935) iз сумою вимог 162 957, 14 грн.
7. ТОВ дослiдно-виробничого малого пiдприємства "Пласт" (вул. Київська, 51, оф. 20, м. Вiнниця, 21032, код 13333565) iз сумою вимог 50 000, 00 грн.
8. Вiнницьку об'єднану державну податкову iнспекцiю ГУ ДФС у Вiнницькiй областi (21027, м. Вiнниця, вул. К.Василенка, 21, код 39476158) iз сумою вимог 1 145 605, 37 грн.
9. Державне пiдприємство "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хiмiчний завод" (51402, Днiпропетровська обл., м. Павлоград, вул.Заводська, 44, код 14310112) iз сумою вимог 16707,86 грн.
10. ПП "Пiровибухсервiс" iз сумою вимог 209 894, 46 грн., в тому рахунку: 197 410, 46 грн.
11. ТОВ "ЗОДЧИЙ" (вул. Сiчових Стрiльцiв, буд. 9, м. Гайсин, Вiнницька область, 23700, код 13331945) iз сумою вимог 1 782 734 грн. 19 коп.
12. VIKERSIA HOLDINGS LTD ("ВIКЕРСIА ХОЛДIНГЗ ЛТД") (реєстрацiйна адреса: Арх. Макарiу III, 155, Протеаст Хаус, 5-1 поверх, 3026, Лiмассол, Кiпр, №НЕ 320115) з грошовими вимогами: у розмiрi 185 087 695, 40 грн.
13. ТОВ "Спецтехавiаресурс" (07300, Київська обл., м. Вишгород, вул.Шолуденка, 1, код 37868268) iз сумою вимог 237 598, 40 грн.
14. ПАТ по газопостачанню та газифiкацiї "Вiнницягаз" (21012, пров. К. Широцького, 24, м. Вiнниця, код 03338649) iз сумою вимог 7 945, 40 грн.
15. ТОВ "Вiнницягаз Збут" (пров. К. Широцького, 24, м. Вiнниця, код 39593306) iз сумою вимог 18 176, 26 грн.
16. ТОВ "Бетон-Центр" (23211, вул. Київська, 1, смт. Стрижавка, Вiнницький район, Вiнницька обл., код 38174311) iз сумою вимог 698 955, 76 грн.
17. ФОП Захаревич Микола Михайлович iз сумою вимог 179293,34 грн.
18. ФОП Матвiйчук Олег Лернiдович iз сумою вимог 118148 грн.
19. ФОП Пiдкалюк Петро Петрович iз сумою вимог 914606,69 грн.
20. ФОП Пiдкалюк Роман Петрович iз сумою вимог 295889,78 грн.
21. ФОП Задорожнюк Олександр Григорович iз сумою вимог 320000 грн.
22. ФОП Чишневський Ростислав Вiталiйович iз сумою вимог 245033,02 грн.
23. Полубуткiн Олександр Юхимович iз сумою вимог 20848,1 грн.
24. Вапельник Сергiй Андрiйович iз сумою вимог 33467 грн.

На момент складання Звiту комiтет кредиторiв не скликався, питання щодо банкрутства (реорганiзацiї, лiквiдацiї) або санацiї не розглядалися.
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Аналiз показникiв фiнансового стану ПрАТ «Стрижавський кар’єр» станом на 31.12.2016 р.

Фiнансовий стан Товариства визначений вiдповiдно до Положення №1528 за системою загальноприйнятих показникiв та нормативiв згiдно з правилами проведення фiнансового аналiзу на пiдставi даних балансу Товариства станом на 31.12.2016 року i звiту про фiнансовi
результати за 2016 рiк з урахуванням коригувань, наведених у параграфi «Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки».

№ Показники Орiєнтовне позитивне значення на 31.12.2015р. на 31.12.2016 р.
1 Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi 0,25 - 0,5 0,00 0,00
2 Коефiцiєнт загальної лiквiдностi 1,0 - 2,0 0,50 0,17
3 Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi 0,25 - 0,5 не розраховується не розраховується
4 Коефiцiєнт покриття зобов`язань 0,5 - 1,0 не розраховується не розраховується

Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує негайну готовнiсть Товариства погашати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення суми грошових коштiв товариства та їх еквiвалентiв i поточних фiнансових iнвестицiй до суми поточних зобов'язань. На початок i на кiнець звiтного перiоду коефiцiєнт нульовий, тобто не знаходиться в межах орiєнтовного позитивного значення.
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi характеризує готовнiсть Товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення оборотних активiв товариства до суми поточних зобов'язань i свiдчить про те, що у Товариства недостатньо власних ресурсiв для погашення
його поточних зобов’язань. Значення даного коефiцiєнту на початок i на кiнець звiтного перiоду нижче межi орiєнтовно позитивного значення.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi характеризує спiввiдношення власних коштiв та вартостi майна Товариства i визначає рiвень фiнансової стiйкостi вiдносно зовнiшнiх фiнансових джерел. Коефiцiєнт не розраховується оскiльки сума власного капiталу товариства – вiд’ємний показник.
Коефiцiєнт покриття зобов`язань характеризує спiввiдношення зобов'язань та власних коштiв Товариства, тобто спiввiдношення залучених та власних засобiв. Коефiцiєнт не розраховується оскiльки сума власного капiталу товариства – вiд’ємний показник.

Iнформацiя про результати фiнансово - господарської дiяльностi емiтента за останнi три роки: чистий прибуток 16962 тис.грн., за 2014 рiк непокритий збиток 137949 тис. грн., чистий збиток 97669 тис.грн., за 2015 рiк непокритий збиток 114660 тис. грн., за 2016 рiк непокритий збиток 56904 тис. грн.

Погiршення показникiв фiнансового стану товариства пов’язане iз кризовими явищами в економiцi країни взагалi i в сферi валютного регулювання, зокрема. Рiзке знецiнення нацiональної валюти спричинило здорожчання отриманої у позику валюти за рахунок утворення курсових рiзниць.
В цiлому фiнансовий стан Товариства на звiтну дату не стiйкий, не стабiльний.