ПрАТ “Стрижавський кар’єр”

Код за ЄДРПОУ: 05518894
Телефон: 0 (432) 58-50-23, 57-86-65
e-mail: vaslnvin@gmail.com
Юридична адреса: 23211, Україна, Вінницька область, Вінницький район, смт. Стрижавка, вул. Київська, 1
 
Дата розміщення: 22.05.2014

Річний звіт за 2013 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Початок роботи Стрижавського кар"єру вiдноситься до 1927 року.
ВАТ "Стрижавський карєр"- гiрниче пiдприємство по видобуванню сировини для виробництва будiвельного щебеню та каменю бутового. ВАТ "Стрижавский кар'єр" було створено вiдповiдно до наказу Української державної корпорацiї промисловостi будiвельних матерiалiв "Укрбудматерiали" №170 вiд 06 грудня 1993р. "Про корпоратизацiю Стрижавського кар'єру об'єднання "Вiнницькнерудпром" згiдно iз затвердженням Мiнекономiки України строку початку корпоратизацiї Стрижавського кар'єру об'єднання "Вiнницькнерудпром" з 01 грудня 1993 р. у вiдповiдностi з Законом України "Про господарськi товариства", Указу Президента України вiд 15.06.1993р. "Про корпоратизацiю пiдприємств", Положення про порядок корпоратизацiї пiдприємств, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.07.1993р. №508. Вiдповiдно до наказу Української державної корпорацiї промисловостi будiвельних матерiалiв "Укрбудматерiалiв" №30 вiд 21 лютого 1994 року Стрижавський кар'єр об'єднання "Вiнницькнерудпром" було перетворено у вiдкрите акцiонерне товариство шляхом корпоратизацiї. Дата реєстрацiї ВАТ"Стрижавський карєр" - 21.03.1994р., рiшення №98.
12.04.2012 р. з метою приведення дiяльностi товариства у вiдповiднiсть до вимог Закону України "Про акцiонерi товариства", змiнено найменування Вiдкрите акцiонерне товариство "Стрижавський кар"єр" на Приватне акцiонерне товариство "Стрижавський кар"єр".
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; Товариство ПрАТ "Стрижавський кар"єр" має цехову структуру, а саме:
-гiрничий цех;
-дробильний цех;
-транспортний цех;
-механiчний цех;
-цех вiдвантаження готової продукцiї;
-цех по виробництву товарного бетону.
Очолює пiдприємство директор. Директору безпосередньо пiдпорядкованi:
-головний iнженер;
-заступник директора по фiнансовому аналiзу;
-головний економiст;
-начальники виробничих цехiв;
-головний бухгалтер.
Головний бухгалтер безпосередньо вiдповiдає за органiзацiю бухгалтерського облiку пiдприємства.
Фiлiй, дочiрних пiдприємств, представництв, вiдокремлених пiдроздiлiв немає.
Змiн в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм перiодом не було.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу (осiб) - 169;
Середня чисельность позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом (осiб) - 4;
Чисельностi працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осiб) - 2;
Фонд оплати працi - 5844,0 тис. грн.
Фонд оплати працi збiльшився вiдносно попереднього року на 257,6 тис.грн.
Спецiальних та обов'язкових кадрових програм, спрямованих на забезпечення рiвня квалiфiкацiї працiвникiв, на пiдприємствi немає.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не залежить до будь-яких об'єднань пiдприємств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Емiтент не проводить спiльну дiяльнiсть з iншими органiзацiями, пiдприємствами, установами.


будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Будь-якi пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не поступали.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); При веденнi бухгалтерського облiку та формуваннi фiнансової звiтностi керуватись положеннями та нормами, встановленими Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. № 996-ХIV та Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку". 3абезпечення безперервностi вiдображення операцiй та достовiрної оцiнки активiв, капiталу та зобов'язань в бухгалтерському облiку. Застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй з урахуванням Iнструкцiї щодо застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй пiдприємств та установ, затвердженої Мiнiстерством фiнансiв України вiд 30.11.1999р. № 291, починаючи з 01.01.2000р.
Основними засобами вважаються матерiальнi активи, якi утримуються з метою використання їх в процесi виробництва, надання послуг, оренди iншим особам або для здiйснення адмiнiстративних функцiй, очiкуваний строк використання яких перевищує 1 рiк та їх вартiсть становить бiльш нiж 1000 грн.
Облiк основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО №7. Нарахування амортизацiї на основнi засоби здiйснюється за методом зменшення залишку, використовуючи норми амортизацiйних вiдрахувань, якi передбаченi ст.8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" в редакцiї вiд 22.05.1997р. № 283/97-ВР, зi змiнами та доповненнями в розрiзi груп, порядок формування яких встановлено пп. 8.2.2. ст. 8 цього Закону, згiдно п. 26П(С)БО7. Нарахування амортизацiї в бухгалтерському облiку проводиться щомiсячно. Обєкти основних засобiв вилучаються iз активiв у разi їх вибуття, продажу, безоплатної передачi або невiдповiдностi критерiям визнання активом.
Матерiальнi активи зi строком корисностi бiльш нiж 1 рiк та вартiстю до 1000 грн. вважаються малоцiнними матерiальними активами. Нарахування амортизацiї за цими активами здiйснюється за методом нарахування в першому мiсяцi використання об'єкту в розмiрi 100% його вартостi.
Бухгалтерський облiк нематерiальних активiв ведеться за групами, згiдно плану рахункiв. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується iз застосуванням прямолiнiйного методу.
Запаси визнаються активом, якщо iснує ймовiрнiсть того, що товариство отримає в майбутньому економiчну вигоду, повязану з їх використанням, та їх вартiсть може бути достовiрно визначена. Первiсною вартiстю запасiв є собiвартiсть запасiв, яка включає витрати на придбання та доставку, суми непрямих податкув у звязку з придбанням запасiв, якi не вiдшкодовуються товариству. Первiсна вартiсть запасiв, придбаних у результатi обмiну, одержаних безоплатно, визначається згiдно П(С)БОО9. Первiсна вартiсть запасiв, вироблених на пiдприємствi, визначається згiдно П(С)БО6. При реалiзацiї запасiв їх оцiнка здiйснюється по методу iдентифiкованої собiвартостi вiдповiдної одиницi запасiв згiдно п. 17 П(С)БО9. Iнвентарiзацiя запасiв проводиться не рiдше одного разу на рiк.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається вiдповiдно до П(С)БО №10 за чистою вартiстю реалiзацiї, тобто за виключенням резерву сумнiвних боргiв, який розраховується прямим методом на пiдставi аналiзу кожного дебiтора.
Доходи вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт, послуг визнаються на дату вiдвантаження продукцiї або надання послуг. Оцiнка доходiв проводиться вiдповiдно до П(С)БО №15.
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку разом зi зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань, а в Звiтi про фiнансовi результати разом з доходами для отримання яких цi витрати понесенi.
Класифiкацiя витрат на виробництво проводиться вiдповiдно до П(С)БО №16.
Класифiкацiя адмiнiстративних та збутових витрат здiйснюється за П(С)БО №16.
3мiни облiкової полiтики, виправлення помилок та вiдображення подiй, що сталися пiсля дати балансу, проводиться вiдповiдно до П(С)БО №6.


Облiк фiнансових iнвестицiй здiйснюється згiдно з П(С)БО 12 "Фiнансовi iнвестицiї".

Фiнансовi iнвестицiї:
а) ТОВ «Стрижавський гранiт», код ЄДРПОУ за 35778005
22,945% Статутного капiталу = 277630,00грн

б) ТОВ «Торговий дiм «Стрижавський кар’єр», код за ЄДРПОУ 35559015
99,0% Статутного капiталу = 51480,00грн

Облiкова полiтика на протязi 2013 року не змiнювалась.
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основним видом дiяльностi товариства є:
- розробка родовища та видобування сировини для виробництва будiвельного щебеню та каменю бутового;
- виробництво товарного бетону та бетонних виробiв;
- оптова торгiвля будiвельними матерiалами;
- надання транспортних та iнших видiв послуг.
Споживачами продукцiї є населення, пiдприємства та органiзацiї мiста, областi.
Пiдприємство проводить буро - вибуховi роботи по видобутку гранiту, виробляє щебiнь, вiдсiв та камiнь з мiгматитових порiд: - щебiнь фракцiї 5*20 мм; 20*40 мм та нефракцiйний, вiдсiв фракцiї 0-5 мм, камiнь.
З метою розподiлення виробничого процесу, основним видом дiяльностi пiдприємства в 2010 роцi було гiрничо-добувне виробництво - забезпечення видобутку гранiту, вiдвантаження та транспортування мiнеральної сировини до прийомного бункера дробильно-сортувального заводу. Реалiзацiя гранiтної маси проводиться на умовах франко - склад покупця.
По технiчним характеристикам продукцiя задовольняє всiм вимогам щодо щебеню для використання при будiвництвi дорiг, житловому та промисловому будiвництвi, для виробництва залiзо - бетонних конструкцiй. Вiдповiднiсть видобутої i виробленої продукцiї стандартам України:
- ГОСТ 23845 - 86 Породи гiрськi скельнi для виробництва щебеню для будiвельних робiт;
- ДСТУ БА.1.1-56-94 Гiрськi породи для виробництва нерудних будiвельних матерiалiв.
- ДСТУ Б.В.2.7-75-98 Щебiнь та гравiй природнi для будiвельних матерiалiв, виробiв, конструкцiй та робiт
Технiчнi умови.
- ДСТУ Б.В.2.7-32-95 Пiсок природнiй для будiвельних матерiалiв, виробiв, конструкцiй та робiт. Технiчнi умови.
- ГОСТ 26193-84 Матерiали з вiдсiвiв дроблення вивержених гiрських порiд для будiвельних робiт. Технiчнi умови.
- ТУ 21-10-69-89 Камiнь бутовий. Технiчнi умови Росiї.
- ГОСТ 7392-85 Щебiнь з природного каменю для баластного слою залiзничної колiї. Технiчнi умови ГОСТ 8267-93 (1996, з змiн. 1 1998) Щебiнь i гравiй з твердих гiрських порiд для будiвельних робiт. Технiчнi умови.
- ГОСТ 9757-90 Гравiй, щебiнь i пiсок штучнi, пористi. Технiчнi умови.
Щебiнь одержують шляхом дробiння мiгматитових порiд на дробильно - сортувальному заводi, що має 3 стадiї дроблення, шляхом сухого гравiтацiйного грохотування. Вихiдна сировина - мiгматити, якi добуваються на 4-5 добувному горизонтi кар'єру.
Площа гiрничого вiдводу 54,2 га. Акт гiрничого вiдводу №1 виданий Вiнницькою районною радою народних депутатiв 19 березня 1993 р. на 12 сесiї 21 скликання. Площа земельного вiдводу 74,94 га. Земля оформлена Державним актом 1314 002049.
Лiцензiя на експлуатацiю Стрижавського кар'єру мiгматитiв №684 вiд 15.11.1996 р. видана ВАТ "Стрижавський кар'єр" строком на 20 рокiв Державним Комiтетом України по геологiї та використанню надр.
За звiтний перiод пiдприємство проводило оновлення основних засобiв шляхом придбання нових як за власнi кошти, так i за рахунок залучення кредитних коштiв.
В травнi 2007 року на пiдприємствi змонтовано та введено в експлуатацiю бетоннiй вузол по виробництву товарного бетону фiрми ELLKON. Продуктивнiсть бетонного вузла становить 50 куб м за рiк, режим роботи - 6 днiв в тиждень, досягнута виробнича потужнiсть - 486 куб м за змiну. Бетонний вузол обслуговує 4 автомобiля КАМАЗ АБЗ 7 - мiксер, з об'ємом перевозки 7м3. Штатна кiлькiсть працiвникiв бетонного вузла - 10 чол. На сьогоднiшнiй день бетоннiй вузол випускає товарний бетон бiльше 12 рецептур та бетонних розчинiв бiльше 10 рецептур. Цiнова полiтика на товарний бетон формується по маркетинговим даним в залежностi вiд марки бетону та його компонентiв.
Пiдприємством в 2008 роцi придбано обладнання та налагоджено виробництво фундаментних бетонних блокiв марки ФБС 24.4.6-т, ФБС 24.5.6-т


За 2012 рiк виробництво бетону становило 16 859 куб.м
- гiрничої маси 733,2 тис. тонн,
- щебеню -364,2 тис. тонн,
- вiдсiву-246,5 тис. тонн
Освоєно виробництво нових фракцiй щебеню- фракцiї 5*10, та фракцiї 10*20 на обладнаннi дробильно- сортувальної установки <Сандвiк>.
За звiтний 2013 рiк виробництво бетону становило 16,1 тис. куб.м
- щебеню -546 тис. тонн,
- вiдсiву-397,6 тис. тонн

Найбiльшi постачальники в 2013 роцi:
- ВАТ Вiнницяобленерго – електроенергiя, попередня оплата, 5,3%;
- ТОВ «Адiс», Вiнниця - ПММ, 8,5%;
- ТОВ ВТФ «Авiас» -ПММ, 1,1%;
- ТОВ Олерiт, Вiнниця – послуги будiвельної технiки, самоскидiв 3,6%;
- ТОВ «Зодчий», м. Ладижин, Вiнницька область – поставка цементу, попередня оплата, 7,6%;
- ТОВ «Подiллякомункомплект» – послуги механiзмiв по розробцi негабариту, навантаження -4,8%;
- ПП «Промтехтранс», Житомир – поставка пiску, попередня оплата, 1,1%.
- ТОВ «Еллай», м. Миколаїв - матерiали, запаснi частини ДСУ «Сандвiк»-5,4%
- ФОП Пiдкалюк Р. П. – послуги крану, навантажувача, 2,1%
- ФОП Педос К. В. – послуги перевезення готової продукцiї – 2,5%
- Пiвденно-Захiдна залiзниця ДТГО - послуги залiзницi по перевезенню вантажiв, 24,2%
- ТОВ «Стрижавський гранiт» - сировина i матерiали, 11,0%
- ПП «Холодпром-В», м. Вiнниця - послуги по перевезенню, 3,0%
- ФОП Чишневський Р. В. - послуги перевезення готової продукцiї – 1,9%

Основнi канали збуту – Вiнниця, Вiнницька область, залiзничним транспортом по Українi та в Росiйську Федерацiю
Найбiльшi покупцi за 2013 рiк:
- ТОВ «Агробуд» – бетон, 1,3%;
- ТОВ «Академiя» – бетон, щебiнь 1,1%;
- Житлобуд ЖБК – бетон, 0,8%
- ТОВ «МСБУД» – бетон, 4,7%;
- ТОВ «Шляхбуд» - щебнева продукцiя, 1,3%;
- ТОВ «Унiверсал – Максим - Гранiт», Росiя – щебенева продукцiя, 3,5%;
- ТОВ «Максимум Контракшн» – бетон, щебенева продукцiя, 1,0%;
- ПП «Холодпром-В» - щебенева продукцiя, 3,5%;
- ТОВ «Олерiт» – щебенева продукцiя, 3,3%;
- ТОВ «Стройпоставка», Росiя – щебенева продукцiя, 2,1%
- ТОВ «Промстроймаш» Росiя – щебенева продукцiя, 3,1%
- ТОВ «Амбрендо», Росiя – щебенева продукцiя, 4,0%
- ТОВ «Неко – Трейд», Росiя – щебенева продукцiя, 9,8%
- ТОВ «ПромЛогiстика», Росiя-щебнева продуцiя, 33,7%
- ТОВ «Подiллякомункомплект» - щебенева продукцiя, 3,9%.
- Кiнцевий споживач (готiвковi розрахунки) – щебенева продукцiя, бетон, 2,6%

Основнi безпосереднi конкуренти та їхнi переваги:
Назва Переваги Недостатки Цiни
1.ПАТ"Гнiваньський гран. кар'єр" (Вiнницька область): переваги - Близьке розташування до залiзницi; недолiки - Якiсть гран продукцiї нижча; цiни - тi ж;
2.ПАТ "Iванiвський спец кар'єр" (Вiнницька обл.): переваги - Близьке розташування до залiзнницi; недолiки - Бiльша вiддаленiсть до Покупця; цiни - Нижчi;

Сезоннiсть доходiв:
Сезоннiсть позначається на реалiзацiї виробленої продукцiї - в зимовий перiод об'єми реалiзацiї нижчi, нiж в iншi мiсяцi.

Пiдприємство планує значне збiльшення об'ємiв виробництва щебеню за рахунок переобладнання та реконструкцiї дробильно - сортувального заводу, що дасть змогу збiльшення потужностi випуску щебеневої продукцiї в 2 рази. (1 млт. тонн ), що в свою чергу потребує технiчного переоснащення обслуговуючої технiки для своєчасного забезпечення сировиною. Збiльшення об'ємiв виробництва продукцiї орiєнтовано на розширення ринкiв збуту локальним покупцям (Вiнниця та Вiнницька область) та по Українi, збiльшення вiдсотку вiдвантаження товару на експорт (Росiя, Молдавiя).
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; ПрАТ "Стрижавский кар'єр" постiйно проводить оновлення основних засобiв.
За 2009 рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 45242 тис. грн. списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 2022 тис.грн.
Згiдно прийнятого рiшення про придбання нової дробильно сортувальної установки по виробництву щебеню, шведського концерну "Sandvic", був укладений контракт на поставку та монтаж обладнання з нiмецькою фiрмою "КВА Євросервiс" на суму 4680 тис.євро.
В 2009 роцi було завершено будiвництво, монтаж, пуско - налагоджувальнi роботи i введено в експлуатацiю Дробильно-сортувальну установку загальною вартiстю 44497 тис. грн. Також було введено в експлуатацiю нову електропiдстанцiю вартiстю 648,3 тис. грн., для забезпечення безперебiйного живлення нової установки. Придбано машино-мiсце в пiдземному паркiнгу - 50 тис.грн, проведено ремонт матерiального складу -10 тис.грн.
За 2010 рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 2283,8 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв на НМА на суму 1194,7 тис. грн.
В 2010 роцi було завершено будiвництво рампи для вiдвантаження щебеню залiзничним транспортом, залiзничний тупiк та склади зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження на загальну суму 420,8 тис. грн., проведено ремонт залiзничної пiд"їзної колiї на суму 257,5 тис. грн., побудована i введена в експлуатацiю пiдпiрна стiна на суму 218,1 тис. грн., площадка пiд будiвельнi блоки - 85,3 тис. грн., проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ).
За 2010 рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 1380,1 тис. грн.
Пiдприємством було повернуто обєкт фiнансового лiзингу - гусеничний екскаватор Hyundai R500LC-7 на суму 1070,7 тис. грн., списано зношенi основнi засоби, демонтовано споруди та обладнання пiд забудову на суму 309,4 тис. грн.
За 2011рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3964 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 5264 тис. грн.
В 2011роцi було придбано екскаватор Q&K RH-30-E, завершено будiвництво пандуса, забiйнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження, проведено ремонт залiзничної пiдїзної колiї, проведено роботи по укрiпленню тунелю над конвеєрами, проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ).
За 2011рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 1611 тис. грн.
Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби, демонтовано споруди та обладнання пiд забудову та , реалiзованi основнi засоби, що не використовуються в технологiчному процесi.
За 2012рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3561,9 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 2619,2 тис. грн.
В 2012роцi було введено в експлуатацiю пiдстанцiю 2КТП, систему пиловловлювання, проведено капiтальний ремонт ваги тензометричнi автомобiльнi та конвеєрнi електроннi, завершено будiвництво пандуса, забiйнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження, проведено ремонт залiзничної пiдїзної колiї, проведено роботи по укрiпленню тунелю над конвеєрами, проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ, наватнажувачiв).
За 2012рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 2800,9 тис. грн. Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби та реалiзовано основнi засоби.
За 2013рiк сума iнвестицiй на пiдприємствi становила 3148,0 тис. грн., введено в експлуатацiю основних засобiв та НМА на суму 3953,82 тис. грн.
В 2013роцi було придбано ковш на ЕКГ-5; автомобiль легковий КIА, проведено капiтальний ремонт побутового корпусу, завершено будiвництво пандуса ДСУ, забiйнi автодороги, площадка для складiв зберiгання готової продукцiї для вiдвантаження, площадки пiд машини та обладнання, проведено ремонт залiзничної пiдїзної колiї, проведенi капiтальнi ремонти технологiчного та вантажного транспорту (автомобiлi БiлАЗ, КамАЗ, наватнажувачiв), ремонт рампи на вiдвантаженнi залiзничним транспортом.
За 2013 рiк списано з балансу пiдприємства основних засобiв на суму 935 тис. грн.
Пiдприємством було списано зношенi основнi засоби та реалiзовано основнi засоби.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; Правочини з власниками iстотної участi, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афiлiйованими особами, протягом звiтного року не укладались.
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Мiсцезнаходження основних засобiв - територiя ПрАТ "Стрижавський кар'єр".
Товариство визнає основними засобами активи, термiн корисного використання яких перевищує один рiк та вартiстю бiльше однiєї тисячi.

Бiльшiсть основних засобiв Товариства виробничого призначення-використовуються в процесi його господарської дiяльностi. Середнiй прогнозний термiн їх експлуатацiї по групам - будiвлi, споруди та передавальнi пристрої 30-50 рокiв, машини та обладнання 20-30 рокiв, транспортнi засоби 20-30 рокiв, iншi основнi засоби, у тому числi невиробничого призначення 10 рокiв. Первiсна вартiсть основних засобiв складає 72410тис.грн, сума нарахованого зносу 28812 тис. грн. Термiн та умови основних засобiв вiдповiдають нормам. Основнi засоби всiх груп використовуються за призначенням. Ступiнь зносу 39,79%, ступiнь використання 60,21%. В 2013 роцi нарахована амортизацiя: будинки та споруди -857тис. грн., машини та обладнання- 3589тис. грн., транспортнi засоби-156 тис. грн, iнструменти, прилади, iнвентар – 20 тис. грн., iншi малоцiннi необоротнi матерiальнi активи -25тис.грн.Товариство має певнi труднощi, якi пов'язанi з оновленням основних засобiв в результатi вiдсутностi вiльних оборотних коштiв, тому не має планiв з капiтального будiвництва, розширення та модернiзацiї. Мiсцезнаходження основних засобiв за фактичною адресою пiдприємства. Товариство не має iнформацiї стосовно екологiчних питань, якi можуть позначитися на використаннi його активiв.

Товариство здавало в оренду частину примiщення пiд офiс ТОВ "Торговий дiм "Стрижавський кар'єр" (код за ЭДРПОУ 35559015), ТОВ «Стрижавський гранiт» (код за ЄДРПОУ 35778005), ТОВ «Бетон – Центр» (код за ЄДРПОУ 38174311).
Орендованi основнi засоби товариство не використовувало.
ПрАТ "Стрижавский кар'єр" проводить заходи щодо полiпшення навколишнього середовища та екологiчнi заходи. Вiн є платником податку на забруднення навколишнього середовища та платником податку за використання водних ресурсiв.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Iстотними проблемами, якi впливають на дiяльнiсть товариства:
-неплатоспроможнiсть пiдприємтсв;
-вiдсутнiсть обiгових коштiв у товариства, що стримує своєчасно виконувати ремонт технiчного обладнання, придбання необхiдних матерiалив, ПММ. Крiм того, значно впливає на фiнансово-господарську дiяльнiсть пiдприємства податковий тиск. Значне коливання курсу валюти (долара США, швейцарського франку) значною мiрою вплинуло на фiнансовi результати пiдприємства (отриманi збитки) та збiльшило суму довгострокових зобов'язань пiдприємства. Повернення основної суми довгострокових зобов'язань (47 784,4тис. грн.) згiдно графiку, встановленого кредитним договором, з кiнцевим строком 13.12.2014 р., що дасть можливiсть пiдприємству перерозподiлити навантаження по поверненню боргу.
Пiдприємство має значний ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; Протягом 2013 року були сплачено штрафнi санкцiї
- до Пенсiйного фонду за несвоєчасну сплату платежiв по вiдрахуванню в пенсiйний фонд в сумi 63,3тис. грн.;
- по договору фiнансового лiзингу з ТОВ «СГ Еквiпмент»- 54,8 тис. грн..
- по договору постачання природного газу Нафтомережi ДП Вiнницька фiлiя – 6,0 тис. грн..
- по договору авто послуг ТОВ «Промтехнтранс» - 3,3 тис. грн.
- по договору поставки матерiалiв ТОВ «Техноекспорт» - 1,6 тис. грн.
- до бюджету по ПДВ – 2,2 тис. грн.
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; ПрАТ "Стрижавський кар"єр" працює на принципах госпрозрахунку. Державне фiнансування вiдсутнє. Фiнансових iнвестицiй не вкладалось. Пiдприємство користується кредитами.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Укладених, але не виконаних договорiв, ПрАТ "Стрижавський кар"єр" немає. Договора укладенi з споживачами продукцiї виконувались вчасно.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); Пiдприємство планує збiльшення об’ємiв виробництва щебеню та щебневої продукцiїї за рахунок вдосконалення виробничих потужностей дробильно-сортувального заводу – до 1,3 млн. тонн та переоснащення обслуговуючої технiки та технологiчного обладнання для забезпечення сировиною. Збiльшення обємiв виробництва продукцiї орiєнтовано на розширення ринкiв збуту локальним покупцям(Вiнниця та Вiнницька область) та по Українi, збiльшення вiдсотку вiдвантаження товару на експорт (Росiя, Молдавiя).
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; Дослiдження та розробки на пiдприємствi в звiтному роцi не проводились.
судові справи, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; Iнформацiя щодо судових справ, стороною в яких виступає емiтент, його дочiрнi пiдприємства чи посадовi особи.
Пор. № Дата № Справи Позивач Вiдповiдач Предмет позову Найменування суду Рiшення
1 31.01.2013 902/2/13-г(9) Дочiрня компанiя "Газ України" ПрАТ «Стрижавський кар’єр» Стягнення заборгованостi за договором № Вк-09-229. Господарський суд Вiнницької областi Задоволено22 698,90 грн.
2 04.02.2013 2а/0270/5941/12 УПФУ у Вiнницькому р-н. ПрАТ «Стрижавський кар’єр» Вiдшкодування витрат на виплату та доставку пiльгових пенсiй, призначених за Списком № 2 Вiнницький окружний АС Задоволено35922,00 грн.
3 15.02.2013 9/63/2012/5003 ДП «НВО «Павлоградський хiмiчний завод» ПрАТ «Стрижавський кар’єр» Стягнення заборгованостi за договором Господарський суд Вiнницької областi Задоволено300 086,66 грн.
4 08.05.2013 802/1639/13-а ПрАТ «Стрижавський кар’єр» ВОДПI Вiнницької областi Скасування ППР та штрафних санкцiй Вiнницький окружний АС Задоволено скасовано ППР на суму 11 832,00 грн., скасовано санкцiї на суму 5916 грн.
5 15.05.2013 802/1597/13-а ПрАТ «Стрижавський кар’єр» ВОДПI Вiнницької областi Скасування ППР та штрафних санкцiй Вiнницький окружний АС Задоволено скасовано ППР на суму 5 897,00 грн., скасовано санкцiї на суму 2 949,00 грн.
6 25.05.2013 802/1639/13-а ПрАТ «Стрижавський кар’єр» ВОДПI Вiнницької областi (апелянт) Вiдмiна постанови №802/1639/13-а ВОАС Вiнницький апеляцiйний АС Ап. Скаргу залишено без задоволення
7 09.07.2013 802/1597/13-а ПрАТ «Стрижавський кар’єр» ВОДПI Вiнницької областi (апелянт Вiдмiна постанови № 802/1597/13-а Вiнницький апеляцiйний АС Ап. Скаргу залишено без задоволення
8 11.09.2013 902/1185/13 ТОВ "Техноекспорт" ПрАТ «Стрижавський кар’єр» Стягнення заборгованостi за договором поставки № 8 Господарський суд Вiнницької областi Задоволено52 704,02 грн.Вiдмовлено в частинi 2901,47 грн
9 19.09.2013 902/1079/13 ФОП Кравчук ПрАТ «Стрижавський кар’єр» Стягнення заборгованостi за договором надання послуг Господарський суд Вiнницької областi Задоволено239 970,91 грн.Вiдмовлено в частинi 1 224,75 грн
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Фiнансовий стан товариства характеризується слiдуючими показниками:
Номер п/п Показник Нормативне значення 2012 рiк 2013рiк
1 Коефiцiєнт покриття >1 (2-3) 0,357 1,526
2 Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi >0 (збiльшення, 0,2-0,35) 0,00012 0,0017
3 Коефiцiєнт платоспроможностi (автономiї) >0,5 -0,793 -2,238
4 Коефiцiєнт фiнансування <1 (зменшення) -2,260 -2,909
5 Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу >0(збiльшення) -0,699 -0,235

Протягом звiтного року Товариство отримало прибуток в сумi 16 962 тис. грн. Чистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв (робiт, послуг) збiльшився на 22 034 тис. грн. в порiвняннi з минулим роком та склав 76 069 тис. грн. Iншi операцiйнi доходи за 2013 рiк склали 3 247 тис. грн.
Iншi фiнансовi доходи за 2013 рiк склали 18 507 тис. грн., якi погiршились порiвняно з минулим роком.
Товариство не в змозi негайно лiквiдувати свою поточну кредиторську заборгованiсть, про що свiдчить низький коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi.
Коефiцiєнт платоспроможностi склав мiнус 2,238 i вказує на залежнiсть товариства вiд зовнiшнiх кредиторiв, а коефiцiєнт фiнансування свiдчить про збiльшення частки залучених коштiв в фiнансуваннi товариства.
Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу зменшився, порiвняно з 2013 роком, його значення вказує, що власних джерел для фiнансування господарської дiяльностi недостатньо.
В цiлому фiнансовий стан Товариства на звiтну дату не стiйкий, не стабiльний.